Game changer

Hallo, bloggen.

Nå er det mandag, og en ny uke på praksisplassen fortsetter. Forrige uke var ganske lærerikt og morsomt, og det har gjort meg mer reflektert i forhold til digitalisering. Jeg har for eksempel dannet noen refleksjoner rundt de arbeidsoppgavene vi har vært med på, men også generelt fremtidsrettet. Jeg skal prøve å forklare det så dere skjønner litt hva jeg mener. 

Mye av tankene mine har dreid seg om fra undervisning til læring. Når jeg tenker på undervisning så ser jeg for meg en foreleser som står foran klassen og videreformidler kunnskapen videre. Uten å vite om det han/hun videreformidler egentlig blir lært! Er det ikke vanlig da å stille seg spørsmålet hvor effektivt er dette? og hvorfor skjer det ingen endringer? Vi har jo lest mange artikler i pensum som nettopp har dreid seg om den nye rollen læreren får på grunn av teknologien som kommer inn i klasserommene, men likevel pakker vi inn gammelt stoff inn i det nye og er fornøyd med det! 

Game changer er et begrep jeg har hørt mye siden jeg begynte på praksis. Og det er jo nettopp det digitalisering i undervisning er. Det er en helt ny måte å tenke på når vi skal bruke dette i læring. Viktigheten av å sette digitale mål for fremtidens undervisning uansett instutisjon blir megaviktig!! Det er som veilederen vår sier gang på gang; Du er ikke ferdig utlært når du har fått deg en utdanning, vi trenger mer kompetanse (dette er altså ikke ordrett, det er det jeg husker sånn ca.)  Vi må kunne se relevansen mellom teknologi og læringsutbyttet og jobbe mot disse målene. For å kunne gjøre det så kan vi ikke bare overføre det gamle i det nye (her digitale verktøy) og si oss fornøyde med det. 

En særlig øyeåpner var seminaret vi var på onsdag. Vi dro til Vitenparken i Ås for å være med på et foredrag om 3D visualisering og læring, i regi av NorgesUniversitet. Flere av deltakerene viste hvordan de hadde brukt VR, MR og andre digitale verktøy for læring.Spesielt godt likte jeg foredraget av Jo Jørgen Stordal som presenterte MR (mixed reality). Du kan lese mer om prosjektet deres her. Etter foredraget hans er jeg overbevist om at DETTE kommer til å ta over marked, og det kommer til å endre vår tenkning av læring og undervisning til de grader. Vi ser nytteverdien av de ulike verktøyene, men vi klarer ikke helt enda å lage en sti for å kunne skape gode læringsutbytte av digitale verktøy. Og hva er vel bedre sted å starte enn å heve digitalkompetansen til ansatte? 

Da lurer jeg på du som leser dette; når vi får digitale læringsmiljø, som forutsetter nye læringsutbytter, hvordan kan vi planlegge læring da?  

          


#ped4580 #kritiskrefleksjon #gamechanger #praksis #UiO 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gizemipraksis

gizemipraksis

23, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits